Matkailu

Slider: images not found

Manner-Suomen läntisin kunta

Korsnäs on Manner-Suomen läntisin kunta, jonka alueeseen kuuluu pitkä ja kivinen kaistale Pohjanlahden rannikkoa. Kunnan halki kulkevat seututie 673 sekä Bergöhön, Petolahteen, Pirttikylään ja Ylimarkkuun johtavat maantiet. Naapurikuntia ovat etelässä Närpiö ja pohjoisessa Maalahti.

Käyntikohteita

Kuntamme käyntikohteita ovat muun muassa kotiseutumuseo, pappilanmuseo, Korsnäsin kirkko, Harrströmin myllymäkimuseo ja Korsnäsin tuulivoimapuisto Bredskärillä.

Molpe hällorna

Luontoasema Molpehällorna sijaitsee Korsnäsin kunnassa Moikipään kylän ulkosaaristossa merkityn väylän varrella, 6 km Bredskärin kalastamasta, tai 8 km Strand-Mölle–ravintolasta.

Alue koostuu useasta yhteen kasvaneesta saaresta. Maasto on mosaiikkimainen ja koostuu nuoresta lehtimetsästä, ruovikoista ja umpeen kasvavista merenpoukamista.

Molpehällorna-alueella on noin 1 kilometrin pituinen merkitty luontopolku. Luontopolusta johtaa sivupolku kesällä 2001 uudelleen rakennetulle pookille. Luontoaseman piha on iso ja tasainen ja sopii hyvin leirikoulutoimintaan. Asemarakennus ja ympäröivä maasto sopivat myös liikuntarajoitteisille.