Harrström

Harrströmin myllymäkimuseo

Harrströmin korkeimmalla paikalla sijaitsee Kvarnbacken ja sen kaksi tuulimyllyä. Alkuperäisellä paikallaan oleva, 1840-luvulla rakennettu iso tuulimylly on maamme suurimpia. Pienempi tuulimylly rakennettiin 1800-luvun loppupuolella. Molemmat myllyt ovat käyttökunnossa ja myllysiipien ääni saattaa kuulua Myllymäellä pidettävissä kesäjuhlissa. Vuosien saatossa alueelle on tullut uusia rakennuksia: luhtirakennus, aita, savusauna ja paja.

Slider: images not found

Harrströmin kalasatama

Käy myös Harrströmin kalasatamassa, jossa oli aikaisemmin vilinää ja vilskettä. Kahden sadan metrin pituisen luonnonsataman ympärillä on paljon vanhempia ja uudempia venevajoja. Läheisyydessä sijaitsee kalastajatorppa, joka esittelee kalastajaperheen elämää 1800-luvun loppupuolella ja 1900-luvun alkupuolella. Kahdessa venevajassa on vanhoja veneitä ja moottoreita näytteillä. Lisäksi voit nauttia sataman kauniista näkymästä.

Slider: images not found

Vanha kivisilta

Silta on rakennettu vuonna 1898 ja sen rakensivat Karl Åberg ja Karl Höbacka.

Slider: images not found

Kalastajatorppa

Torppa on Harrströmin ensimmäisiä taloja ja muodostaa yhdessä kahden venevajan kanssa Kalastajatorppamuseon. Se esittelee kalastajaperheen elämää ja pyydyksiä.