Korsnäsin kirkonkylä

Korsnäsin kirkko

C.L. Engelin piirtämä, 1830-luvulla rakennettu kirkko, jolla on ollut edeltäjiä jo keskiajalta. Nykyinen avara, uusklassista tyyliä edustava kirkko on valoisa ja sen korkeat, neljään ilmansuuntaan avautuvat ikkunat tehostavat tilan valoisuutta ja tilavuutta. Alttari ja alttaritaulu sijaitsevat, harvinaista kyllä, keskellä kirkkoa. Kirkon keskellä oleva kattokupoli takaa erinomaisen akustiikan ja kirkkoa käytetäänkin kirkollisen toiminnan lisäksi konserttitilana.

Slider: images not found

Korsnäsin kotiseutumuseo

Paikkakunnan vanhin museo sijaitsee punaisessa maalaismökissä. Tilan suurimmassa huoneessa, tuvassa, on perinteinen sisustus: takka, roiskemaalattu tapetti, kerrossängyt, seinäpenkki sekä katossa viilihylly ja leipävarret. Tekstiilihuoneesta, joka nykyisenmuotoisena vihittiin käyttöön vuonna 2000, löytyvät museon todelliset aarteet: kokoelma vanhempia ja uudempia värikkäitä Korsnäsin paitoja. Joka kesä järjestetään tarinailtoja takan ääressä sekä käsityöpäiviä lapsille ja nuorille, lisäksi järjestetään näyttelyitä. 

Slider: images not found

Pappilamuseo

Rakennus on rakennettu 1830-luvulla ja sitä on myöhemmin laajennettu. Museon kaunis ja tunnelmallinen sisustus esittelee pappilan elämää viime vuosisadan alun aikoihin. Ison salin seiniä koristaa Korsnäs-tapetti, joka on uudispainos alkuperäisestä mallista ja sali tarjoaa puitteet kaste- ja häätilaisuuksien viettoon sekä konserttien ja muiden tapahtumien järjestämiseen. Siten paikka toimii elävänä museona. Myös muut huoneet on ajanmukaisesti sisustettu kalusteilla ja esineillä, jotka on saatu lahjaksi pappissuvuilta, joilla on ollut yhteyksiä paikkakunnalle.

Slider: images not found