Bibliotek

Biblioteksväsendet i Korsnäs består av biblioteket och bokbussen. Bokbussen ger service i byarna och till skolor och daghem. Biblioteket är kommunens vardagsrum, hit är du alltid välkommen!

Bibliotekets öppethållningstider september – maj :

Måndag, fredag  12-19

tisdag, torsdag    12-16

onsdag                  12-17

Helgaftnar stänger biblioteket kl. 16.

Sommartid maj-augusti har biblioteket öppet måndag och fredag 12-19 (oförändrat) samt tisdag,onsdag, torsdag 12-15.

I biblioteket kan du:

  • låna böcker, tidskrifter, dvd, cd, talböcker, kassetter
  • läsa dagstidningar och tidskrifter
  • använda bibliotekets kunddatorer för internetsökning och kontorsprogram
  • få tillgång till licensbelagda elektroniska medier, så som PressReader med tidningar och magasin på många olika språk.
  • titta på utställningar eller själv ställa ut
  • få råd och tips om litteratur och böcker
  • träffa författare på besök och ta del av övriga kulturevenemang
  • släktforska

Biblioteket samarbetar med tio svenskösterbottniska kommunbibliotek i biblioteksnätverket Fredrika. Du kan leta böcker och annat material i den gemensamma katalogen på nätet, www.fredrikabiblioteken.fi. Där får du även tips om populära böcker och kan tipsa själv och göra läslistor.

Via fjärrlån är det möjligt att få tillgång till sådant material som inte finns i det egna bibliotekets samlingar. Fjärrlån kan vara avgiftsbelagda. Tala med personalen om du önskar fjärrlån.

Biblioteksmaterialet cirkulerar i biblioteket och i bokbussen, det går bra att låna på båda betjäningsställena och returnera där det passar bäst. Intill bibliotekets huvudingång, innanför staketet finns en returbox som kan användas för materialreturer då biblioteket är stängt.

Webbiblioteket

Fredrika-katalogen är en titelkatalog som speglar de lokala bibliotekens bestånd. I ditt lokala bibliotek kan du, förutom lånekort dessutom få en PIN-kod för att kunna logga in i Fredrika-databasen för att se dina lån, förlänga dem och reservera utlånade böcker och annat biblioteksmaterial. Det går tillsvidare endast att reservera Korsnäs kommunbiblioteks och Närpes stadsbiblioteks material och som låntagare i Korsnäs bibliotek reserverar du i första hand Korsnäs biblioteks material, även i sådana fall där det önskade materialet är utlånat.

E-material via Fredrikabiblioteken.fi

Utbudet består av e-böcker och strömmande ljudböcker. De nyaste titlarna i årets utgivning finns snabbt tillgängliga i e-boksformat. Tjänsten upprätthålls av det svenska företaget ELib och erbjuds till Fredrikabibliotekens kunder. Från och med 1. januari 2013 är det möjligt att låna en (1) e-bok i veckan per lånekort. I den inhemska Ellibs finns böcker på finska samt finlandssvenska böcker.  Bekanta dig med hur Elib och Ellibs fungerar eller fråga personalen! Lånekort och personlig PIN-kod behövs för att kunna ladda ner detta material.

 

Till webbbiblioteket

Korsnäs kommunbibliotek på Facebook!

Biljetter till konserten "Dansa" i nyrenoverade Korsnäs kyrka torsdagen 26 juli klockan 19:00 finns nu till salu på biblioteket.

Pris vid dörren: 25€
Pris vid förhansköp på biblioteket: 20€
Begränsat antal biljetter till salu!

Busstransport från Vasa stadshus kl. 18.15

Konserten:

Lena Willemark, violin, sång
Cecilia Zilliacus, violin

J. S. Bach: Partita No 2 d-moll för soloviolin, med koraler

Gullharpan (trad.)

L. Willemark:
Immiln Blaunkk - text: Yasar Kemal - översättning till Älvdalska: Gunnar Nyström
Polska efter Tommos-Andersson
Ra weg

S.-D. Sandström: Dansa
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

I Pohjalainen från 12.7 fiins en stämningsfull bild från Prästgårdsmuseet. Bildtexten talar om att museet visar hur en österbottnisk prästfamilj bodde i slutet av 1800-talet. Pelargonier smyckar fönstrena. Bild Pia Hunnakko. ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

4 dagar sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Korsnäs kommun
Filmen är gjord av Rethink Media Solutions i samarbete med VisitVasa och Världsarvet i Kvarken rf. Välkommen till Korsnäs!
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Glasögon upphittade på bibliotekets wc, fås mot beskrivning. ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

2 veckor sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Korsnäströjor från Hembygdsmuseet finns utställda på Kaustby folkmusikfestival i Kaustby. Levande kulturarv i Finland!Festarkäsityöt Kaustisella! Tervetuloa! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook