Bibliotek

Biblioteksväsendet i Korsnäs består av biblioteket och bokbussen. Bokbussen ger service i byarna och till skolor och daghem. Biblioteket är kommunens vardagsrum, hit är du alltid välkommen!

Bibliotekets öppethållningstider september – maj :

Måndag, fredag  12-19

tisdag, torsdag    12-16

onsdag                  12-17

Helgaftnar stänger biblioteket kl. 16.

Sommartid maj-augusti har biblioteket öppet måndag och fredag 12-19 (oförändrat) samt tisdag,onsdag, torsdag 12-15.

I biblioteket kan du:

  • låna böcker, tidskrifter, dvd, cd, talböcker, kassetter
  • läsa dagstidningar och tidskrifter
  • använda bibliotekets kunddatorer för internetsökning och kontorsprogram
  • få tillgång till licensbelagda elektroniska medier, så som PressReader med tidningar och magasin på många olika språk.
  • titta på utställningar eller själv ställa ut
  • få råd och tips om litteratur och böcker
  • träffa författare på besök och ta del av övriga kulturevenemang
  • släktforska

Biblioteket samarbetar med tio svenskösterbottniska kommunbibliotek i biblioteksnätverket Fredrika. Du kan leta böcker och annat material i den gemensamma katalogen på nätet, www.fredrikabiblioteken.fi. Där får du även tips om populära böcker och kan tipsa själv och göra läslistor.

Via fjärrlån är det möjligt att få tillgång till sådant material som inte finns i det egna bibliotekets samlingar. Fjärrlån kan vara avgiftsbelagda. Tala med personalen om du önskar fjärrlån.

Biblioteksmaterialet cirkulerar i biblioteket och i bokbussen, det går bra att låna på båda betjäningsställena och returnera där det passar bäst. Intill bibliotekets huvudingång, innanför staketet finns en returbox som kan användas för materialreturer då biblioteket är stängt.

Webbiblioteket

Fredrika-katalogen är en titelkatalog som speglar de lokala bibliotekens bestånd. I ditt lokala bibliotek kan du, förutom lånekort dessutom få en PIN-kod för att kunna logga in i Fredrika-databasen för att se dina lån, förlänga dem och reservera utlånade böcker och annat biblioteksmaterial. Det går tillsvidare endast att reservera Korsnäs kommunbiblioteks och Närpes stadsbiblioteks material och som låntagare i Korsnäs bibliotek reserverar du i första hand Korsnäs biblioteks material, även i sådana fall där det önskade materialet är utlånat.

E-material via Fredrikabiblioteken.fi

Utbudet består av e-böcker och strömmande ljudböcker. De nyaste titlarna i årets utgivning finns snabbt tillgängliga i e-boksformat. Tjänsten upprätthålls av det svenska företaget ELib och erbjuds till Fredrikabibliotekens kunder. Från och med 1. januari 2013 är det möjligt att låna en (1) e-bok i veckan per lånekort. I den inhemska Ellibs finns böcker på finska samt finlandssvenska böcker.  Bekanta dig med hur Elib och Ellibs fungerar eller fråga personalen! Lånekort och personlig PIN-kod behövs för att kunna ladda ner detta material.

 

Till webbbiblioteket

Korsnäs kommunbibliotek på Facebook!

Valborgsmässoafton 30.4 är biblioteket öppet 12-16, dag före helg. Stängt 1.5. Trevlig Valborg och Första maj!
Kirjasto on auki klo 12-16 vappuaattona 30.4.ja suljettu 1.5. Hauskaa Vappua!
The library is open 12-4 pm on the last of april. Closed on 1.th of may.
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Idag 27.4 flaggar vi för våra veteraner på den Nationella veterandagen och önskar med tacksamhet alla veteraner en bra dag.
Tänään 27.4. vietämme kansallista veteraanipäivää, Suomen lippu liehuu ja toivotamme kiitollisina kaikille veteraaneille hyvää veteraanipäivää.
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Korsnäs veteraner med damer, krigsänkor och följeslagare! Anmälan till veteranfesten i Kyrkhemmet, Malax på veterandagen 27.4.kl 12-14 skall göras senast idag. Ring till biblioteket tel 06-3479140 kl 12-19 och meddela också om du vill ha skjuts. Det blir matservering och festprogram. Väl mött!
Medarr. Biblioteks-, kultur- och fritidssektionen i Korsnäs.
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Artikel om Hinjärv i Närpiö(!), i gratistidningen Ikkuna nr 15, text&bild Jarmo Vacklin. Hinjärv beskrivs som en av landets bästa fågelsjöar och skribenten tipsar att den som vill lyssna till nattsångare gärna kan göra en utfärd hit. Nattsångare kan ibland bongas i städerna också...Trevlig helg! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook