Bibliotek

Biblioteksväsendet i Korsnäs består av biblioteket och bokbussen. Bokbussen ger service i byarna och till skolor och daghem. Biblioteket är kommunens vardagsrum, hit är du alltid välkommen!

Bibliotekets öppethållningstider september – maj :

Måndag, fredag  12-19

tisdag, torsdag    12-16

onsdag                  12-17

Helgaftnar stänger biblioteket kl. 16.

Sommartid maj-augusti har biblioteket öppet måndag och fredag 12-19 (oförändrat) samt tisdag,onsdag, torsdag 12-15.

I biblioteket kan du:

  • låna böcker, tidskrifter, dvd, cd, talböcker, kassetter
  • läsa dagstidningar och tidskrifter
  • använda bibliotekets kunddatorer för internetsökning och kontorsprogram
  • få tillgång till licensbelagda elektroniska medier, så som PressReader med tidningar och magasin på många olika språk.
  • titta på utställningar eller själv ställa ut
  • få råd och tips om litteratur och böcker
  • träffa författare på besök och ta del av övriga kulturevenemang
  • släktforska

Biblioteket samarbetar med tio svenskösterbottniska kommunbibliotek i biblioteksnätverket Fredrika. Du kan leta böcker och annat material i den gemensamma katalogen på nätet, www.fredrikabiblioteken.fi. Där får du även tips om populära böcker och kan tipsa själv och göra läslistor.

Via fjärrlån är det möjligt att få tillgång till sådant material som inte finns i det egna bibliotekets samlingar. Fjärrlån kan vara avgiftsbelagda. Tala med personalen om du önskar fjärrlån.

Biblioteksmaterialet cirkulerar i biblioteket och i bokbussen, det går bra att låna på båda betjäningsställena och returnera där det passar bäst. Intill bibliotekets huvudingång, innanför staketet finns en returbox som kan användas för materialreturer då biblioteket är stängt.

Webbiblioteket

Fredrika-katalogen är en titelkatalog som speglar de lokala bibliotekens bestånd. I ditt lokala bibliotek kan du, förutom lånekort dessutom få en PIN-kod för att kunna logga in i Fredrika-databasen för att se dina lån, förlänga dem och reservera utlånade böcker och annat biblioteksmaterial. Det går tillsvidare endast att reservera Korsnäs kommunbiblioteks och Närpes stadsbiblioteks material och som låntagare i Korsnäs bibliotek reserverar du i första hand Korsnäs biblioteks material, även i sådana fall där det önskade materialet är utlånat.

E-material via Fredrikabiblioteken.fi

Utbudet består av e-böcker och strömmande ljudböcker. De nyaste titlarna i årets utgivning finns snabbt tillgängliga i e-boksformat. Tjänsten upprätthålls av det svenska företaget ELib och erbjuds till Fredrikabibliotekens kunder. Från och med 1. januari 2013 är det möjligt att låna en (1) e-bok i veckan per lånekort. I den inhemska Ellibs finns böcker på finska samt finlandssvenska böcker.  Bekanta dig med hur Elib och Ellibs fungerar eller fråga personalen! Lånekort och personlig PIN-kod behövs för att kunna ladda ner detta material.

 

Till webbbiblioteket

Korsnäs kommunbibliotek på Facebook!

Nina Dahl-Tallgren från Wasa teater fängslade sin publik med Pudlar och pommes! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Minnesvecka firas denna vecka. Vi har en liten utställning med broschyrer som Johanna hämtat och böcker. Ps Läsning är bra för minnet!
Muistiviikko tällä viikolla! Lukeminen parantaa muistia!
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Vinnaren avslöjades på Biblioteksdagarna i Närpes! Vi gratulerar pristagarna författare Hanna Lundström och illustratör Maija Hurme. ... Se meraSe mindre

Årets biblioteksbok är utsedd! Den bok vi tillsammans röstade fram bland de fem nominerade böckerna är Hanna Lundströms och Maija Hurmes poesibok för yngsta "Rassel prassel puss. Poesi för nyb...

Visa på Facebook

Bibliotekskonferensen igång. Maria Kronqvist-Berg, Malax, Malin Hollmén, Sibbo, Christina Flemming, Tritonia, Beatrice Villman, Larsmo, Maria Westerlund, Umeå stadsbibliotek i panel om samarbete mellan bibliotek ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Dagens vits: en stamkund som inte besökt vårt nästan nyrenoverade bibliotek på en lång tid, urskuldade sig så här: "Ja ha nou mena, men antingen ha int e vari ypi elo så ha e vari stängd!" ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook