Bibliotek

Biblioteksväsendet i Korsnäs består av biblioteket och bokbussen. Bokbussen ger service i byarna och till skolor och daghem. Biblioteket är kommunens vardagsrum, hit är du alltid välkommen!

Bibliotekets öppethållningstider september – maj :

Måndag, fredag  12-19

tisdag, torsdag    12-16

onsdag                  12-17

Helgaftnar stänger biblioteket kl. 16.

Sommartid maj-augusti har biblioteket öppet måndag och fredag 12-19 (oförändrat) samt tisdag,onsdag, torsdag 12-15.

I biblioteket kan du:

  • låna böcker, tidskrifter, dvd, cd, talböcker, kassetter
  • läsa dagstidningar och tidskrifter
  • använda bibliotekets kunddatorer för internetsökning och kontorsprogram
  • få tillgång till licensbelagda elektroniska medier, så som PressReader med tidningar och magasin på många olika språk.
  • titta på utställningar eller själv ställa ut
  • få råd och tips om litteratur och böcker
  • träffa författare på besök och ta del av övriga kulturevenemang
  • släktforska

Biblioteket samarbetar med tio svenskösterbottniska kommunbibliotek i biblioteksnätverket Fredrika. Du kan leta böcker och annat material i den gemensamma katalogen på nätet, www.fredrikabiblioteken.fi. Där får du även tips om populära böcker och kan tipsa själv och göra läslistor.

Via fjärrlån är det möjligt att få tillgång till sådant material som inte finns i det egna bibliotekets samlingar. Fjärrlån kan vara avgiftsbelagda. Tala med personalen om du önskar fjärrlån.

Biblioteksmaterialet cirkulerar i biblioteket och i bokbussen, det går bra att låna på båda betjäningsställena och returnera där det passar bäst. Intill bibliotekets huvudingång, innanför staketet finns en returbox som kan användas för materialreturer då biblioteket är stängt.

Webbiblioteket

Fredrika-katalogen är en titelkatalog som speglar de lokala bibliotekens bestånd. I ditt lokala bibliotek kan du, förutom lånekort dessutom få en PIN-kod för att kunna logga in i Fredrika-databasen för att se dina lån, förlänga dem och reservera utlånade böcker och annat biblioteksmaterial. Det går tillsvidare endast att reservera Korsnäs kommunbiblioteks och Närpes stadsbiblioteks material och som låntagare i Korsnäs bibliotek reserverar du i första hand Korsnäs biblioteks material, även i sådana fall där det önskade materialet är utlånat.

E-material via Fredrikabiblioteken.fi

Utbudet består av e-böcker och strömmande ljudböcker. De nyaste titlarna i årets utgivning finns snabbt tillgängliga i e-boksformat. Tjänsten upprätthålls av det svenska företaget ELib och erbjuds till Fredrikabibliotekens kunder. Från och med 1. januari 2013 är det möjligt att låna en (1) e-bok i veckan per lånekort. I den inhemska Ellibs finns böcker på finska samt finlandssvenska böcker.  Bekanta dig med hur Elib och Ellibs fungerar eller fråga personalen! Lånekort och personlig PIN-kod behövs för att kunna ladda ner detta material.

 

Till webbbiblioteket

Korsnäs kommunbibliotek på Facebook!

1 dag sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Kom och ta del av vår närkultur! Under tre kvällar diskuterar vi tankar, minnen och anekdoter i Korsnäs bibliotek.

Först ut, på torsdag 27.9 kl 18:30-20:00 är Vivan Lygdbäck, som läser ur mor Anna Nylunds böcker om livet i Petalax under tidigt 1900-tal. Temat är: "Dold visdom och gömd skatt", om gamla sedvänjor.

Följande kvällar blir 25.10 och 29.11. Kursen kostar 25 euro för alla tre kvällarna eller 10 euro/kväll. Anmäl dig senast 20.9!
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

3 dagar sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Matilda Södergran, Claes Andersson, Jojo Moyes och några till på Nordens största bokmässa! Mycket läsning i mässtidningen för den litteraturintresserade!Nu är den äntligen här – årets mässtidning! Jojo Moyes pryder årets omslag. Mässtidningen distribueras i dag med GP, och finns att beställa i vår webshop. Här hittar du ett digitalt blädderex -->> bit.ly/2NdaNIH ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

4 dagar sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Det finns några lediga platser till grundkursen i textbehandling, som hålls på fredagar kl 9:00-11:15 i Korsnäs bibliotek, med start 28.9. Anmäl dig senast 21.9: 040-650 8100!

Vi går i lugn takt igenom hur man använder skrivprogrammet Word för att skapa, spara och skriva ut dokument. Vi skriver och redigerar text och infogar bilder samt bekantar oss med färdiga mallar för t.ex. affischer och inbjudningar. Tillsammans utforskar vi internet och e-post. Kursledaren handleder enligt deltagarnas olika behov. Ta med bärbar dator eller surfplatta. Kursen ordnas i samarbete med Korsnäs bibliotek.
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Finland, finlandssvenskarna och Yttermalax är med på ett hörn i den här nya barnboken av Peter Gissy! Han blev nog inspirerad när han besökte oss i 2015. Kul! Suomi mainittu, som det brukar heta! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Titta här, mums! Kom o smaka på röd Kanel och Astrakan! Tule maistamaan syksyn satoa! An apple a day...come to the Library and grab one! Tusen tack Ulrika! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook