Kirjasto

Korsnäsin kirjastotoimeen kuuluvat kirjasto ja kirjastoauto. Kirjastoauto palvelee kylissä sekä kouluja ja päiväkoteja. Kirjasto on kunnan olohuone, jonne olet aina tervetullut!

Kirjastossa voit:

  • lainata kirjoja, aikakauslehtiä, dvd- ja cd-levyjä, äänikirjoja, kasetteja
  • lukea päivälehtiä ja aikakauslehtiä
  • käyttää kirjaston asiakastietokoneita internethakua ja konttoriohjelmia varten
  • saada käyttöösi lisenssiin perustuvaa elektronista mediaa
  • katsoa näyttelyitä tai itse asettaa näytteille
  • saada neuvoja ja vinkkejä kirjallisuudesta ja kirjoista
  • tavata vierailevia kirjailijoita ja osallistua muihin kulttuuritapahtumiin
  • tehdä sukututkimusta

Kirjasto tekee yhteistyötä kymmenen ruotsinkielisen ja kaksikielisen pohjalaiskunnan kanssa Fredrika-kirjastoverkostossa. Yhteisestä verkkoluettelosta www.fredrika.net (http://www.fredrika.net) voit etsiä kirjoja ja muuta aineistoa. Sieltä saat myös vinkkejä suosituista kirjoista.

Kaukolainalla voit saada käyttöösi sellaista aineistoa, jota ei ole oman kirjastosi kokoelmissa. Kaukolaina saattaa olla maksullinen. Kysy henkilökunnalta, jos haluat kaukolainan.

Kirjastoaineisto kiertää kirjastossa ja kirjastoautossa ja voit lainata ja palauttaa aineiston haluamaasi palvelupisteeseen. Pääkirjaston pääsisäänkäynnin yhteydessä on postiluukku, johon voi palauttaa aineistoa kirjaston ollessa suljettu.

Verkkokirjasto

Fredrika-luettelo on nimikerekisteri, joka heijastaa paikallisten kirjastojen kirjakantaa. Paikallisesta kirjastostasi voit kirjastokortin lisäksi saada PIN-koodin, jolla voit kirjautua Fredrika-tietokantaan nähdäksesi lainasi, pidentää lainoja ja varata lainattuja kirjoja ja muuta aineistoa. Tällä hetkellä on mahdollista varata vain Korsnäsin kunnankirjaston ja Närpiön kaupunginkirjaston aineistoa, ja Korsnäsin kirjaston asiakkaana varaat ensisijaisesti Korsnäsin kirjaston aineistoa, myös siinä tapauksessa että toivottu aineisto on parhaillaan lainattu.

E-aineistoa Fredrika.net:istä

Tarjolla on e-kirjoja ja äänikirjoja. Uusimmat nimikkeet ovat heti saatavissa e-kirjana. Palvelun ylläpitäjä on ruotsalainen ELib ja palvelua saavat käyttää kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat. Vuoden 2013 alusta lähtien on mahdollista lainata yksi (1) e-kirja viikossa kirjastokorttia kohti. Aineiston tallentamiseksi tarvitset lainakortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin.

Verkkokirjastoon

Korsnäsin kunnankirjasto Facebookissa

Fin vinterdag igår vid Storkorshamn! Välkommen till biblioteket, alla sydlänningar som börjat sitt sportlov och alla andra! Nyutkomna Korsnäsnytt innehåller nästa veckas sportlovsprogram, ja redan nu på fredag finns aktiviteter! Hieno talvipäivä eilen! Tervetuloa kirjastoon kaikki hiihtolomalaiset etelästä ja kaikki muut! Welcome to the library this week! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Trevlig vändag! Hyvää ystävänpäivää! Happy Valentine's Day! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Bokbussen fångad genom bibliotekets fönster, på väg på sin rutt i snön på fastlagstisdagen. Kirjastoauto lähdössä reitilleen laskiaistiistain lumisateessa. ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Korsnäs kommunbibliotek har delat Förlagets inlägg. ... Se meraSe mindre

Idag firar vi dagen för läsro! Ingen som läser får störas - så gör som muminmamman: läs och vila! ❤️

Visa på Facebook

Läsrodagen, Lukurauhapäivä! ... Se meraSe mindre

Lukurauhan päivä 2018

February 11, 2018, 12:00am - February 11, 2018, 11:59pm

LUKURAUHAN PÄIVÄÄ VIETETÄÄN NELJÄTTÄ KERTAA Suomen Kirjasäätiö kutsuu jälleen suomalaisia rauhoittumaan kirjan pariin helmikuun toisena sunnuntaina, sillä silloin vietetään Lukurauhan p...

Visa på Facebook