Kirjasto

Korsnäsin kirjastotoimeen kuuluvat kirjasto ja kirjastoauto. Kirjastoauto palvelee kylissä sekä kouluja ja päiväkoteja. Kirjasto on kunnan olohuone, jonne olet aina tervetullut!

Kirjastossa voit:

  • lainata kirjoja, aikakauslehtiä, dvd- ja cd-levyjä, äänikirjoja, kasetteja
  • lukea päivälehtiä ja aikakauslehtiä
  • käyttää kirjaston asiakastietokoneita internethakua ja konttoriohjelmia varten
  • saada käyttöösi lisenssiin perustuvaa elektronista mediaa
  • katsoa näyttelyitä tai itse asettaa näytteille
  • saada neuvoja ja vinkkejä kirjallisuudesta ja kirjoista
  • tavata vierailevia kirjailijoita ja osallistua muihin kulttuuritapahtumiin
  • tehdä sukututkimusta

Kirjasto tekee yhteistyötä kymmenen ruotsinkielisen ja kaksikielisen pohjalaiskunnan kanssa Fredrika-kirjastoverkostossa. Yhteisestä verkkoluettelosta www.fredrika.net (http://www.fredrika.net) voit etsiä kirjoja ja muuta aineistoa. Sieltä saat myös vinkkejä suosituista kirjoista.

Kaukolainalla voit saada käyttöösi sellaista aineistoa, jota ei ole oman kirjastosi kokoelmissa. Kaukolaina saattaa olla maksullinen. Kysy henkilökunnalta, jos haluat kaukolainan.

Kirjastoaineisto kiertää kirjastossa ja kirjastoautossa ja voit lainata ja palauttaa aineiston haluamaasi palvelupisteeseen. Pääkirjaston pääsisäänkäynnin yhteydessä on postiluukku, johon voi palauttaa aineistoa kirjaston ollessa suljettu.

Verkkokirjasto

Fredrika-luettelo on nimikerekisteri, joka heijastaa paikallisten kirjastojen kirjakantaa. Paikallisesta kirjastostasi voit kirjastokortin lisäksi saada PIN-koodin, jolla voit kirjautua Fredrika-tietokantaan nähdäksesi lainasi, pidentää lainoja ja varata lainattuja kirjoja ja muuta aineistoa. Tällä hetkellä on mahdollista varata vain Korsnäsin kunnankirjaston ja Närpiön kaupunginkirjaston aineistoa, ja Korsnäsin kirjaston asiakkaana varaat ensisijaisesti Korsnäsin kirjaston aineistoa, myös siinä tapauksessa että toivottu aineisto on parhaillaan lainattu.

E-aineistoa Fredrika.net:istä

Tarjolla on e-kirjoja ja äänikirjoja. Uusimmat nimikkeet ovat heti saatavissa e-kirjana. Palvelun ylläpitäjä on ruotsalainen ELib ja palvelua saavat käyttää kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat. Vuoden 2013 alusta lähtien on mahdollista lainata yksi (1) e-kirja viikossa kirjastokorttia kohti. Aineiston tallentamiseksi tarvitset lainakortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin.

Verkkokirjastoon

Korsnäsin kunnankirjasto Facebookissa

Fortbildningsdag i Vasa. Nostalgi i Finlands biblioteksmuseum. Dela gärna minnen från vår bokbuss anno 1980?
Korsnäsin kirjastoauto noin v 1980, Suomen kirjastomuseo, Vaasa.
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Gratulerar på fars dag, fäder i alla led! Isänpäivä-onnittelut kaikille isille! Congratulations on Father's day! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

1 vecka sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Vi håller tummarna!Hurra och grattis Lars Sund - författare! Idag firar vi romankonsten och Österbotten! ❤️

Lars Sunds stora roman Där musiken började är nominerad till Finlandiapriset 2018: www.forlaget.com/lars-sunds-dar-musiken-borjade-nominerad-till-finlandia-2018/
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

2 veckor sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Vi börjar med kaffe kl 18. Kahvitarjoilu alkaa klo 18. Coffee will be served , starting at 6 pm. Välkommen. Bienvenue, Welcome, Willkommen, tervetuloa!Filmvisning på Svenskadagen
Korsnäs bibliotek 6.11.2018 kl. 19 Välkommen!

Elokuvaesitys Kornsnäsin kirjastossa 6.11.2018 klo 19 Tervetuloa!

Elokuvassa suomenkielinen kerronta ja tekstitys ruotsiksi.

Havet som försvann - Meri joka katosi - The Sea that Disappeared

Aranu Production house, Ari Häkkinen, YLE, Finland 2017, 53min
Spåren av den senaste naturkatastrof som drabbat den norra hemisfären, istiden, är för det mesta dolda under växtlighet och jordlager. Men inte riktigt överallt. I Kvarkens skärgård fortsätter den av ismassan förorsakade nedtryckningen av jordytan att stiga till sin tidigare nivå och årligen lyfts 100 hektar nytt land upp ur havet. De steniga öar som stiger ur vattnet invaderas av de fåglar som lever vid havet. Under de korta sommarmånaderna sjuder öarna av liv.

Viimeisen luonnonkatastrofin jälkiä, jotka vaikuttavat pohjoiseen pallonpuoliskoon, jääkausi on melkein hautautunut kasvillisuuden ja maaperän kerrosten alle. Mutta ei aivan kaikkialla. Merenkurkun saaristo, Itämeren pohjoisimmassa osassa merialueella jääpeite painoi maanpintaa alaspäin ja nyt se se jatkaa palautumista alkuperäiseen tilaansa nostaen merestä 100 hehtaaria uutta maata joka vuosi. Nuo merestä nousseet kiviset saaret tulevat vesilintujen asuttamiksi. Lyhyiden kesäkuukausien aikana saaret pursuavat elämää.

Traces of the most recent natural disaster to affect the northern hemisphere, the Ice Age, have mostly become buried under vegetation and layers of soil. But not quite everywhere. In the Kvarken Archipelago in the northern Baltic Sea area, the dent caused on the Earth’s crust by the ice sheet continues to rise back to its original elevation, lifting 100 hectares of new land out of the sea each year. Those rocky islands that rise up from the water, are invaded by the birds that by the sea. During the short summer months, the islands pulsate with life.
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

2 veckor sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Författare Hanna Lundström på dagis- och skolbesök på inbjudan av biblioteket. Rassel prassel promenad och Rassel prassel puss heter hennes diktsamlingar! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook