Kirjasto

Korsnäsin kirjastotoimeen kuuluvat kirjasto ja kirjastoauto. Kirjastoauto palvelee kylissä sekä kouluja ja päiväkoteja. Kirjasto on kunnan olohuone, jonne olet aina tervetullut!

Kirjastossa voit:

  • lainata kirjoja, aikakauslehtiä, dvd- ja cd-levyjä, äänikirjoja, kasetteja
  • lukea päivälehtiä ja aikakauslehtiä
  • käyttää kirjaston asiakastietokoneita internethakua ja konttoriohjelmia varten
  • saada käyttöösi lisenssiin perustuvaa elektronista mediaa
  • katsoa näyttelyitä tai itse asettaa näytteille
  • saada neuvoja ja vinkkejä kirjallisuudesta ja kirjoista
  • tavata vierailevia kirjailijoita ja osallistua muihin kulttuuritapahtumiin
  • tehdä sukututkimusta

Kirjasto tekee yhteistyötä kymmenen ruotsinkielisen ja kaksikielisen pohjalaiskunnan kanssa Fredrika-kirjastoverkostossa. Yhteisestä verkkoluettelosta www.fredrika.net (http://www.fredrika.net) voit etsiä kirjoja ja muuta aineistoa. Sieltä saat myös vinkkejä suosituista kirjoista.

Kaukolainalla voit saada käyttöösi sellaista aineistoa, jota ei ole oman kirjastosi kokoelmissa. Kaukolaina saattaa olla maksullinen. Kysy henkilökunnalta, jos haluat kaukolainan.

Kirjastoaineisto kiertää kirjastossa ja kirjastoautossa ja voit lainata ja palauttaa aineiston haluamaasi palvelupisteeseen. Pääkirjaston pääsisäänkäynnin yhteydessä on postiluukku, johon voi palauttaa aineistoa kirjaston ollessa suljettu.

Verkkokirjasto

Fredrika-luettelo on nimikerekisteri, joka heijastaa paikallisten kirjastojen kirjakantaa. Paikallisesta kirjastostasi voit kirjastokortin lisäksi saada PIN-koodin, jolla voit kirjautua Fredrika-tietokantaan nähdäksesi lainasi, pidentää lainoja ja varata lainattuja kirjoja ja muuta aineistoa. Tällä hetkellä on mahdollista varata vain Korsnäsin kunnankirjaston ja Närpiön kaupunginkirjaston aineistoa, ja Korsnäsin kirjaston asiakkaana varaat ensisijaisesti Korsnäsin kirjaston aineistoa, myös siinä tapauksessa että toivottu aineisto on parhaillaan lainattu.

E-aineistoa Fredrika.net:istä

Tarjolla on e-kirjoja ja äänikirjoja. Uusimmat nimikkeet ovat heti saatavissa e-kirjana. Palvelun ylläpitäjä on ruotsalainen ELib ja palvelua saavat käyttää kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat. Vuoden 2013 alusta lähtien on mahdollista lainata yksi (1) e-kirja viikossa kirjastokorttia kohti. Aineiston tallentamiseksi tarvitset lainakortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin.

Verkkokirjastoon

Korsnäsin kunnankirjasto Facebookissa

Biljetter till konserten "Dansa" i nyrenoverade Korsnäs kyrka torsdagen 26 juli klockan 19:00 finns nu till salu på biblioteket.

Pris vid dörren: 25€
Pris vid förhansköp på biblioteket: 20€
Begränsat antal biljetter till salu!

Busstransport från Vasa stadshus kl. 18.15

Konserten:

Lena Willemark, violin, sång
Cecilia Zilliacus, violin

J. S. Bach: Partita No 2 d-moll för soloviolin, med koraler

Gullharpan (trad.)

L. Willemark:
Immiln Blaunkk - text: Yasar Kemal - översättning till Älvdalska: Gunnar Nyström
Polska efter Tommos-Andersson
Ra weg

S.-D. Sandström: Dansa
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

I Pohjalainen från 12.7 fiins en stämningsfull bild från Prästgårdsmuseet. Bildtexten talar om att museet visar hur en österbottnisk prästfamilj bodde i slutet av 1800-talet. Pelargonier smyckar fönstrena. Bild Pia Hunnakko. ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

4 dagar sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Korsnäs kommun
Filmen är gjord av Rethink Media Solutions i samarbete med VisitVasa och Världsarvet i Kvarken rf. Välkommen till Korsnäs!
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Glasögon upphittade på bibliotekets wc, fås mot beskrivning. ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

2 veckor sedan

Korsnäs kommunbibliotek

Korsnäströjor från Hembygdsmuseet finns utställda på Kaustby folkmusikfestival i Kaustby. Levande kulturarv i Finland!Festarkäsityöt Kaustisella! Tervetuloa! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook