Kirjasto

Korsnäsin kirjastotoimeen kuuluvat kirjasto ja kirjastoauto. Kirjastoauto palvelee kylissä sekä kouluja ja päiväkoteja. Kirjasto on kunnan olohuone, jonne olet aina tervetullut!

Kirjastossa voit:

  • lainata kirjoja, aikakauslehtiä, dvd- ja cd-levyjä, äänikirjoja, kasetteja
  • lukea päivälehtiä ja aikakauslehtiä
  • käyttää kirjaston asiakastietokoneita internethakua ja konttoriohjelmia varten
  • saada käyttöösi lisenssiin perustuvaa elektronista mediaa
  • katsoa näyttelyitä tai itse asettaa näytteille
  • saada neuvoja ja vinkkejä kirjallisuudesta ja kirjoista
  • tavata vierailevia kirjailijoita ja osallistua muihin kulttuuritapahtumiin
  • tehdä sukututkimusta

Kirjasto tekee yhteistyötä kymmenen ruotsinkielisen ja kaksikielisen pohjalaiskunnan kanssa Fredrika-kirjastoverkostossa. Yhteisestä verkkoluettelosta www.fredrika.net (http://www.fredrika.net) voit etsiä kirjoja ja muuta aineistoa. Sieltä saat myös vinkkejä suosituista kirjoista.

Kaukolainalla voit saada käyttöösi sellaista aineistoa, jota ei ole oman kirjastosi kokoelmissa. Kaukolaina saattaa olla maksullinen. Kysy henkilökunnalta, jos haluat kaukolainan.

Kirjastoaineisto kiertää kirjastossa ja kirjastoautossa ja voit lainata ja palauttaa aineiston haluamaasi palvelupisteeseen. Pääkirjaston pääsisäänkäynnin yhteydessä on postiluukku, johon voi palauttaa aineistoa kirjaston ollessa suljettu.

Verkkokirjasto

Fredrika-luettelo on nimikerekisteri, joka heijastaa paikallisten kirjastojen kirjakantaa. Paikallisesta kirjastostasi voit kirjastokortin lisäksi saada PIN-koodin, jolla voit kirjautua Fredrika-tietokantaan nähdäksesi lainasi, pidentää lainoja ja varata lainattuja kirjoja ja muuta aineistoa. Tällä hetkellä on mahdollista varata vain Korsnäsin kunnankirjaston ja Närpiön kaupunginkirjaston aineistoa, ja Korsnäsin kirjaston asiakkaana varaat ensisijaisesti Korsnäsin kirjaston aineistoa, myös siinä tapauksessa että toivottu aineisto on parhaillaan lainattu.

E-aineistoa Fredrika.net:istä

Tarjolla on e-kirjoja ja äänikirjoja. Uusimmat nimikkeet ovat heti saatavissa e-kirjana. Palvelun ylläpitäjä on ruotsalainen ELib ja palvelua saavat käyttää kaikki Fredrika-kirjastojen asiakkaat. Vuoden 2013 alusta lähtien on mahdollista lainata yksi (1) e-kirja viikossa kirjastokorttia kohti. Aineiston tallentamiseksi tarvitset lainakortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin.

Verkkokirjastoon

Korsnäsin kunnankirjasto Facebookissa

Korsnäs veteraner med damer, krigsänkor och följeslagare! Anmälan till veteranfesten i Kyrkhemmet, Malax på veterandagen 27.4.kl 12-14 skall göras senast idag. Ring till biblioteket tel 06-3479140 kl 12-19 och meddela också om du vill ha skjuts. Det blir matservering och festprogram. Väl mött!
Medarr. Biblioteks-, kultur- och fritidssektionen i Korsnäs.
... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Artikel om Hinjärv i Närpiö(!), i gratistidningen Ikkuna nr 15, text&bild Jarmo Vacklin. Hinjärv beskrivs som en av landets bästa fågelsjöar och skribenten tipsar att den som vill lyssna till nattsångare gärna kan göra en utfärd hit. Nattsångare kan ibland bongas i städerna också...Trevlig helg! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Tack läshunden Molly och matte för ert besök i Korsnäs skolor och trevligt att ni tittade in hos oss i biblioteket! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Läsvecka, läshunden Molly med matte besöker Molpe skola måndag och Taklax och Korsnäs skola på onsdag. Barnen får läsa eller berätta sin historia för Molly! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook

Nyförvärv och försök till bokryggspoesi! ... Se meraSe mindre

Visa på Facebook