Korsnäs on turvallinen asuinkunta kaikenikäisille. Korsnäsissä on hyvin järjestetty päivähoito, koulutoimi ja vanhustenhuolto. Korsnäsin kunta tarjoaa hyviä peruspalveluja ja viihtyisää asuinympäristöä. Kunnassa on käytettävissä sosiaalipalveluja ja ihmisten välillä valitsee vahva solidariteetti. Kunnassa on vahvat sosiaaliset verkostot, jotka tuovat turvallisuutta ja pitkää elinikää. Puhdas luonto ja ainutlaatuinen saaristo ovat kunnan vahvuus.

Korsnäsin kunta mainitaan usein kuntana, jossa on paljon yrityksiä. Tällä hetkellä kunnassa on n. 360 aktiivista yritystä: turkistarhaajia, maanviljelijöitä ja vihannesviljelijöitä sekä useita palvelu- ja tuotantoyrityksiä. Lähes 50 prosenttia työikäisestä väestöstä luo tai on siten luonut oman työpaikkansa.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus tiedottaa 24.9.2021

Koronarokotukset Maalahdessa ja Korsnäsissä Annamme tällä hetkellä ensimmäisiä, toisia ja kolmansia koronarokoteannoksia. Rokotteita annetaan Maalahdessa osoitteessa Köpingintie 10 ja Korsnäsin terveystalolla. Rokotukseen voi varata ajan tai tulla drop in -rokotustilaisuuteen. Ajanvaraus ma–to klo 8.15–12 ja pe klo 9.15–12, puh. 040 650 7978.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus ilmoittaa: Tiedote kunnan asukkaille 18.6.2021

Yleistä ajanvarauksesta Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksessa rokotusajanvaraukset tehdään puhelimitse tai tekstiviestillä. Hoitohenkilökunta soittaa järjestelmällisesti kunnan asukkaille syntymävuoden perusteella.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskus ilmoittaa: Tiedote kunnan asukkaille 28.5.2021

Yleistä ajanvarauksesta Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksessa on päätetty, että rokotusajanvaraukset tehdään puhelimitse tai tekstiviestillä. Hoitohenkilökunta soittaa järjestelmällisesti kunnan asukkaille syntymävuoden perusteella. Jos et ole saanut puhelua, se voi johtua järjestelmässämme olevista vanhentuneista yhteystiedoista tai että hoitohenkilökuntamme ei ole saanut sinuun yhteyttä, ja siinä tapauksessa voit soittaa meille ajanvarausta varten.

Covid infoa useammalla kielellä – suomeksi, vietnamiksi ja bosniaksi

Eristys ja karanteeni Jos sinä tai joku jonka kanssa olet ollut läheisissä tekemisissä altistuu ja saa Covid-19 tartunnan niin saat todennäköisesti ilmoituksen eristyksestä tai karanteenista. Tässä selitys mitä eristys ja karanteeni tarkoittaa.

Ajankohtaista koronaviruksesta (COVID-19)

Täältä löydät muun muassa tietoa sairaalan toiminnasta koronavirusepidemian aikana, Pohjanmaan voimassa olevat suositukset ja rajoitukset sekä ohjeet vierailijoille.

Kuulutus: Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston esityslista 27.10.2021

Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston esityslista kokoukseen 27.10.2021 on nyt julkaistu Mustasaaren kunnan verkkosivustolla.

Kuulutus: Ilmoitus Länsirannikon valvontalautakunnan pöytäkirjasta kokouksesta 22.9.2021

Kuntalain 140. §:n mukaan valtuuston, kunnanhallituksen ja lautakunnan pöytäkirja siihen liitettyine oikaisuvaatimusohjeineen tai valitusosoituksineen pidetään tarkastamisen jälkeen nähtävänä yleisessä tietoverkossa, jollei salassapitoa koskevista säännöksistä muuta johdu.

VASEK ilmoittaa uudistetusta tontti- ja toimitilarekisteristä

Kattava Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteri on yrittäjän etu Vaasan seudun toimitilarekisteri www.vaasanseuduntoimitilat.fi on sivusto, joka välittää tietoa Vaasan seudulla (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia) vapaana olevista toimitiloista ja tarjolla olevista yritystonteista. Kiinteistökehittäjät voivat esitellä sivustolla myös markkinointivaiheessa olevia uusia toimitilakohteitaan.

Kuulutus: Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston esityslista 2.6.2021

Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston esityslista kokoukseen 2.6.2021 on nyt julkaistu Mustasaaren kunnan verkkosivustolla.   Esityslistan pääset lukemaan tämän linkin kautta.

ELY-keskuksen kuulutus: Kalataloudellisen tarkkailusuunnitelman hyväksymispäätöksestä

  VARELY_705_2021 Päätös Korsungfjärden kalataloudellinen tarkkailu Esitys_Korsungfjärden_kalataloudellinen_YT_020321

Yleisötilaisuus – Poikelin tuulivoimapuisto, Korsnäs

Nähtävillä olon yhteydessä järjestään kaikille avoin yleisötilaisuus. Yleisötilaisuus maanantaina 10.5.2021 klo. 18-20. Tilaisuus järjestetään etäyhteyden kautta Teamsin välityksellä. Linkki yleisötilaisuuteen löydät TÄSTÄ.  

Yrittäjä, tutustu uusiin suosituksiin.

Yrittäjä, tutustu uusiin suosituksiin.

Ilmoitus kuulutuksesta, Pohjanmaan liitto: Pohjanmaan maakuntakaava 2040 tulee voimaan

Löydät Pohjanmaan maakuntakaavan tämän linkin kautta; https://www.obotnia.fi/aluesuunnittelu/pohjanmaan-maakuntakaava-2040/

VÄESTÖREKISTERIKESKUS JA MAISTRAATIT YHDISTYVÄT DIGI- JA VÄESTÖTIETOVIRASTOKSI 1.1.2020

Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät Digi- ja väestötietovirastoksi 1.1.2020

Värihäiriöitä vedessä

Vedessä voi olla värihäiriöitä Kronbackissa ja Edsvikissa. Pahoittelemme mah. häiriöitä.   Vesilaitos 9.9.2021