Korsnäs on turvallinen asuinkunta kaikenikäisille. Korsnäsissä on hyvin järjestetty päivähoito, koulutoimi ja vanhustenhuolto. Korsnäsin kunta tarjoaa hyviä peruspalveluja ja viihtyisää asuinympäristöä. Kunnassa on käytettävissä sosiaalipalveluja ja ihmisten välillä valitsee vahva solidariteetti. Kunnassa on vahvat sosiaaliset verkostot, jotka tuovat turvallisuutta ja pitkää elinikää. Puhdas luonto ja ainutlaatuinen saaristo ovat kunnan vahvuus.

Korsnäsin kunta mainitaan usein kuntana, jossa on paljon yrityksiä. Tällä hetkellä kunnassa on n. 360 aktiivista yritystä: turkistarhaajia, maanviljelijöitä ja vihannesviljelijöitä sekä useita palvelu- ja tuotantoyrityksiä. Lähes 50 prosenttia työikäisestä väestöstä luo tai on siten luonut oman työpaikkansa.

Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksen tiedote kunnan asukkaille 7.5.2021

Tiedote kunnan asukkaille 7.5.2021 Yleistä ajanvarauksesta Maalahden-Korsnäsin terveyskeskuksessa on päätetty, että rokotusajanvaraukset tehdään puhelimitse tai tekstiviestillä. Hoitohenkilökunta soittaa järjestelmällisesti kunnan asukkaille syntymävuoden perusteella. Jos et ole saanut puhelua, se voi johtua järjestelmässämme olevista vanhentuneista yhteystiedoista tai että hoitohenkilökuntamme ei ole saanut sinuun yhteyttä, ja siinä tapauksessa voit soittaa meille ajanvarausta varten.

Covid infoa useammalla kielellä – suomeksi, vietnamiksi ja bosniaksi

Eristys ja karanteeni Jos sinä tai joku jonka kanssa olet ollut läheisissä tekemisissä altistuu ja saa Covid-19 tartunnan niin saat todennäköisesti ilmoituksen eristyksestä tai karanteenista. Tässä selitys mitä eristys ja karanteeni tarkoittaa.

Ajankohtaista koronaviruksesta (COVID-19)

Täältä löydät muun muassa tietoa sairaalan toiminnasta koronavirusepidemian aikana, Pohjanmaan voimassa olevat suositukset ja rajoitukset sekä ohjeet vierailijoille.

Yleisötilaisuus – Poikelin tuulivoimapuisto, Korsnäs

Nähtävillä olon yhteydessä järjestään kaikille avoin yleisötilaisuus. Yleisötilaisuus maanantaina 10.5.2021 klo. 18-20. Tilaisuus järjestetään etäyhteyden kautta Teamsin välityksellä. Linkki yleisötilaisuuteen löydät TÄSTÄ.  

Kuulutus: Poikelin tuulivoimapuston yleiskaava ja ympäristövaikutusten arviointimenettely vireille

Poikel Vindkraft Ab/Oy ja Edsvik Vindpark Ab suunnittelevat tuulivoimapuistoa Korsnäsin kunnan alu-eelle. Tuulivoimapuistoyhtiöiden omistajina ja alueen hankekehittäjinä toimivat suomalainen Fortum Power and Heat Oy sekä ruotsalainen eno energy Sweden AB. Hankealueelle suunnitellaan yhteensä kahdeksan tuulivoimalan rakentamista. Suunniteltujen voimaloiden kokonaiskorkeus on 290 metriä. Poikelin tuulivoimapuisto kattaa noin 1000 hehtaarin laajuisen alan. Tarkasteltavana on kaksi hankevaihtoehtoa (VE…

Ilmoitus Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston pöytäkirjasta kokouksesta 14.4.2021

Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston kokouspöytäkirja 14.4.2021 pidetään yleisesti nähtävänä keskiviikkona 28.4.2021 Mustasaaren kunnan verkkosivuilla.

Ilmoitus kuulutuksesta 16.4.2021: Vesilainmukainen lupahakemus

Vesilainmukainen lupahakemus Dnro: LSSAVI/1833/2021

ELY-keskuksen ilmoitus kuulutuksesta

Viite: Laki viranomaisten suunnitelmien ja ohjelmien vaikutusten arvioinnista (200/2005), laki tulvariskien hallinnasta (620/2010) ja asetus tulvariskien hallinnasta (659/2010)

Yrittäjä, tutustu uusiin suosituksiin.

Yrittäjä, tutustu uusiin suosituksiin.

Ilmoitus kuulutuksesta, Pohjanmaan liitto: Pohjanmaan maakuntakaava 2040 tulee voimaan

Löydät Pohjanmaan maakuntakaavan tämän linkin kautta; https://www.obotnia.fi/aluesuunnittelu/pohjanmaan-maakuntakaava-2040/

VÄESTÖREKISTERIKESKUS JA MAISTRAATIT YHDISTYVÄT DIGI- JA VÄESTÖTIETOVIRASTOKSI 1.1.2020

Väestörekisterikeskus ja maistraatit yhdistyvät Digi- ja väestötietovirastoksi 1.1.2020