Korsnäsin kunnankirjasto

Korsnäsin kirjastotoimi käsittää kirjaston ja kirjastoauton. Kirjastoauto palvelee kyliä, kouluja ja päiväkoteja. Kirjasto on kunnan olohuone, tänne olet aina tervetullut!

Kirjastosta voit:

  • lainata kirjoja, aikakauslehtiä, dvd:tä, cd:tä, äänikirjoja, kasetteja
  • lukea päivälehtiä ja aikakauslehtiä
  • käyttää kirjaston asiakastietokonetta internetselailuun ja konttoriohjelmiin
  • päästä lisensioituun sähköiseen mediaan
  • katsella näyttelyitä ja asettaa itse näytteille
  • saada neuvoja ja vinkkejä kirjallisuudesta ja kirjoista
  • tavata vierailevia kirjailijoita ja osallistua muihin kulttuuritapahtumiin
  • tehdä sukututkimusta

Aukioloajat

Aukioloajat syyskuu – toukokuu:

maanantai, perjantai klo 12-19
tiistai, torstai klo 12-16
keskiviikko klo 12-17
Pyhän aattoina kirjasto sulkee klo 16

Aukioloajat toukokuu – elokuu:

maanantai, perjantai klo 12-19
tiistai – torstai klo 12-15

Yhteistyö

Kirjasto on yhteistyössä kymmenen ruotsinkielisen Pohjanmaan kunnankirjaston kanssa kirjastoverkosto Fredrikan kautta. Voit etsiä kirjoja ja muuta materiaalia verkossa olevasta yhteisestä luettelosta, www.fredrikabiblioteken.fi. Sieltä saat myös vinkkejä suosituista kirjoista ja voit itse antaa vinkkejä ja tehdä lukulistoja.

Kaukolainauksen avulla on mahdollista päästä käsiksi sellaiseen aineistoon, jota ei ole oman kirjaston kokoelmissa. Kaukolainat voivat olla maksullisia. Keskustele henkilökunnan kanssa, jos haluat tehdä kaukolainan.

Kirjaston aineisto kiertää kirjastossa ja kirjastoautossa. Voit hyvin lainata kummastakin palvelupaikasta ja palauttaa kumpaan sinulle parhaiten sopii. Kirjaston pääsisäänkäynnin läheisyydessä, aidan sisäpuolella,  on palautuslaatikko, jonne aineistoa voi palauttaa kirjaston ollessa suljettuna.

Verkkokirjasto

Fredrika-luettelo on otsikkoluettelo, joka antaa kuvaa paikallisten kirjastojen kokoelmista. Paikallisesta kirjastostasi voit saada lainauskortin lisäksi PIN-koodin, jolla voit kirjautua Fredrika-tietokantaan nähdäksesi omat lainasi, pidentääksesi laina-aikaa ja varataksesi muualle lainassa olevia kirjoja ja muuta kirjaston aineistoa.

Toistaiseksi varattavissa on vain Korsnäsin kunnankirjaston aineisto, silloinkin, jos toivottu aineisto on lainassa muualle.

E-aineisto Fredrikabiblioteken.fi:ssä

Tarjonta koostuu e-kirjoista ja aina vain lisääntyvistä äänikirjoista. Vuoden julkaisujen uusimmat otsikot ovat nopeasti saatavana e-kirjoina. Ruotsalainen yritys ELib ylläpitää palvelua, joka on tarjolla Fredrikabibliotekenin asiakkaille. Nyt on mahdollista lainata kaksi (2) e-kirjaa viikossa yhdellä lainauskortilla.

Kotimainen Ellibs tarjoaa kirjoja suomeksi sekä suomenruotsalaisia kirjoja. Tutustu miten Elib ja Ellibs toimivat tai kysy henkilökunnalta!  Tarvitset lainauskortin ja henkilökohtaisen PIN-koodin.

Asiasta lisätietoa ja aineistoa
Korsnäsin kunnankirjasto

Silverbergsv. 9 PB5, 66200 Korsnäs

S-posti: biblioteket(at)korsnas.fi
Puh: +358 (0)6 3479 140

Bäckström Carola

Kirjastotoimen päällikkö

S-posti: carola.backstrom(at)korsnas.fi
Puh: +358 (0)6 3479 140

Aineisto