Korsnäs on turvallinen asuinkunta kaikenikäisille. Korsnäsissä on hyvin järjestetty päivähoito, koulutoimi ja vanhustenhuolto. Korsnäsin kunta tarjoaa hyviä peruspalveluja ja viihtyisää asuinympäristöä. Kunnassa on käytettävissä sosiaalipalveluja ja ihmisten välillä valitsee vahva solidariteetti. Kunnassa on vahvat sosiaaliset verkostot, jotka tuovat turvallisuutta ja pitkää elinikää. Puhdas luonto ja ainutlaatuinen saaristo ovat kunnan vahvuus.

Korsnäsin kunta mainitaan usein kuntana, jossa on paljon yrityksiä. Tällä hetkellä kunnassa on n. 360 aktiivista yritystä: turkistarhaajia, maanviljelijöitä ja vihannesviljelijöitä sekä useita palvelu- ja tuotantoyrityksiä. Lähes 50 prosenttia työikäisestä väestöstä luo tai on siten luonut oman työpaikkansa.

Ilmoitus Länsirannikon valvontalautakunnan pöytäkirjasta kokouksesta 20.9.2023

Länsirannikon valvontalautakunnan kokouspöytäkirja 20.9.2023 julkaistaan yleisesti nähtäville keskiviikkona 27.9.2023 Mustasaaren kunnan verkkosivuilla. Kokouspöytäkirjan pääset lukemaan tämän linkin kautta.

Kuulutus: Ilmoitus Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston pöytäkirjasta kokouksesta 6.9.2023

Länsirannikon valvontalautakunnan ympäristöjaoston kokouspöytäkirja 6.9.2023 julkaistaan yleisesti nähtäville keskiviikkona 13.9.2023 Mustasaaren kunnan verkkosivuilla. Kokouspöytäkirjan pääset lukemaan tämän linkin kautta.  

Fritidsmässa 26.9.2023

Yhdistykset, huomio!

Kunnankanslia muuttaa! Meillä on uusi osoite 11.4.2023 lähtien.

Kunnankanslia muuttaa! Meillä on uusi osoite 11.4.2023 lähtien ja pidämme kanslian suljettuna muuttoa varten 3-6.4.2023.    

Juomaveden haju- ja makuongelmatutkimus

Jatkamme tutkimista, miksi juomavesi maistuu ja haisee pahalta. Valitettavasti emme ole vielä löytäneet syytä. Olemme palkanneet konsultin, jolla on suuri kokemus vedenpuhdistuksesta auttamaan meitä ongelmien selvittämisessä.

gruvleden
Ilmoitus: Korsnäsin vanhalla kaivoksella alkaa keväällä ympäristötarkkailu – näytteitä myös yksityisiltä kiinteistöiltä ojien varsilta

Korsnäsin vanhalla kaivoksella alkaa keväällä ympäristötarkkailu – näytteitä myös yksityisiltä kiinteistöiltä ojien varsilta Korsnäsin vanhalla lyijykaivoksella käynnistetään keväällä 2022 näytteenotto, jonka tavoitteena on tuottaa tietoa alueen ympäristön tilasta. Seuranta on osa KAJAK-hanketta, jossa selvitetään suljettujen ja hylättyjen kaivannaisjätealueiden ympäristö- ja terveysriskejä.

VASEK ilmoittaa: Yritysneuvonta verkossa tai kasvokkain – toimistolla, yrityksessä tai kunnantalolla

Vaasan seudun kuntien omistaman VASEKin yhtenä päätehtävänä on tarjota yritysneuvontaa seudun yrityksille. Uusyrityskeskus Startia puolestaan palvelee yrittäjyyttä suunnittelevia yrityksen perustamisen alkuvaiheissa. VASEKin ja Startian yritysneuvojilta saa siis apua, tukea ja neuvontaa kaikissa yritystoimintaan liittyvissä asioissa ja yrityksen elinkaaren kaikissa vaiheissa. Palvelu on aina maksutonta ja luottamuksellista.

VASEK ilmoittaa uudistetusta tontti- ja toimitilarekisteristä

Kattava Vaasan seudun tontti- ja toimitilarekisteri on yrittäjän etu Vaasan seudun toimitilarekisteri www.vaasanseuduntoimitilat.fi on sivusto, joka välittää tietoa Vaasan seudulla (Vaasa, Mustasaari, Vöyri, Maalahti, Korsnäs, Laihia) vapaana olevista toimitiloista ja tarjolla olevista yritystonteista. Kiinteistökehittäjät voivat esitellä sivustolla myös markkinointivaiheessa olevia uusia toimitilakohteitaan.

Juomaveden haju- ja makuongelmatutkimus

Jatkamme tutkimista, miksi juomavesi maistuu ja haisee pahalta. Valitettavasti emme ole vielä löytäneet syytä. Olemme palkanneet konsultin, jolla on suuri kokemus vedenpuhdistuksesta auttamaan meitä ongelmien selvittämisessä.