Korsnäs kommunbibliotek

Korsnäs kommunbibliotek består av huvudbiblioteket i Korsnäs kyrkoby och bokbussen som trafikerar i byarna, till daghem och skolor och kan göra pop-up-besök vid evenemang. Biblioteket är kommunens vardagsrum, hit är du alltid välkommen!

Biblioteket erbjuder:

  • lånekort och pin-kod till alla intresserade
  • böcker, tidskrifter och annat att låna
  • dagstidningar att läsa i biblioteket
  • kunddator och speldator
  • digitala böcker och filmer
  • utställningar och utställningsutrymme om du vill ställa ut
  • informationssökning och tips om böcker och litteratur
  • evenemang, författarbesök, konserter, teater
  • mötesutrymme för din förening
  • en trygg och kravlös plats att vistas på

Öppethållningstider

Öppethållningstider september – maj :

Måndag, fredag kl. 12-19

tisdag, torsdag kl. 12-16

onsdag kl. 12-17

Helgaftnar stänger biblioteket kl. 16.

Öppethållningstider maj – augusti :

Måndag, fredag kl. 12-19

tisdag – torsdag kl. 12-15

Samarbete

Biblioteket samarbetar med tio svenskösterbottniska kommunbibliotek i biblioteksnätverket Fredrika. Du kan leta böcker och annat material i den gemensamma katalogen på nätet, fredrika.finna.fi. Där får du även tips om populära böcker och kan tipsa själv och göra läslistor.

Fjärrlån ger tillgång till sådant material som inte finns i det egna bibliotekets samlingar. Fjärrlån kan vara avgiftsbelagda. Logga in på ditt konto i Fredrika och beställ fjärrlån, sänd bokönskemål eller ge annan respons. Det här kan du givetvis göra i biblioteket också.

Biblioteksmaterialet cirkulerar i biblioteket och i bokbussen, det går bra att låna på båda betjäningsställena och returnera där det passar bäst. Intill bibliotekets huvudingång, innanför staketet finns en silverfärgad returbox som kan användas för materialreturer då biblioteket är stängt.

Webbiblioteket

Fredrika-katalogen är en titelkatalog som visar vilka böcker som finns i de olika kommunbiblioteken inom samarbetet. Lånekort och PIN-kod får du i Korsnäs bibliotek och det behöver du för att kunna logga in i Fredrika-databasen. Välj alltid Korsnäs bibliotek när du loggar in. Då syns dina lån, du kan förlänga dem, om de inte är reserverade och reservera utlånade böcker och annat biblioteksmaterial. Du kan även sända fjärrlånebeställning, bokönskemål och respons via webbiblioteket.

Det går tillsvidare endast att reservera Korsnäs kommunbiblioteks material, även i sådana fall där det önskade materialet är utlånat.

E-material i Fredrikabiblioteken

Utbudet består av e-böcker, ljudböcker, filmer och tillgång till tidskriftsdatabasen PressReader. Information om dessa hittas under E-material på Fredrika.finna.fi. Böcker hittas på Biblio och Ellibs. Filmer hittas på viddla.fi, dit du loggar in direkt med lånekort och pin-kod. Även PressReader hittas direkt på pressreader.com, logga in och välj Korsnäs library. Denna kan användas även hemifrån.

De här tjänsterna är gratis för kunden. En lånegräns per månad och kund bestäms av Fredrikabiblioteken i samråd och denna kan variera. Information finns på Fredrikabibliotekens websida.

 

Relaterad information och material
Kommunbiblioteket

Silverbergsvägen 9, 66200 Korsnäs

E-post: biblioteket(at)korsnas.fi
Tel: +358 (0)6 3479 140

Bäckström Carola

Bibliotekschef

E-post: carola.backstrom(at)korsnas.fi
Tel: +358 (0)50 5272 966 / +358 (0)6 3479 140